Районен съд Пловдив решава в момента какви мерки за неотклонение да бъдат взети спрямо две лица, предава репортер на "Фокус".

Делото е образувано срещу обвиняемите А.И.Д. и В.Й.Г., привлечени в това им качество за престъпление по чл.325, ал.1 от НК, за това, че на 12.06.2023 г. в с.Калояново, област Пловдив, са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществени ред и изразяващи явно неуважение към обществото.

Ето какво съобщиха тогава от ОД МВР Пловдив:

Четирима мъже са арестувани като инициатори на конфликт, прераснал в масово сбиване на 12 юни в село Калояново. Преди обяд екипи на РУ-Хисаря и пловдивския сектор "Специализирани полицейски сили“ предотвратиха за минути боя, възникнал между две враждуващи фамилии, докато чакат на опашка за социални помощи.  

В резултат на бързата намеса на служителите на реда няма сериозно пострадали. След организираните незабавни действия е установено, че подбудители са двама мъже от същото село, от едната страна, и двама жители на село Долна махала, от другата. Срещу четиримата е образувано досъдебно производство за хулиганска проява.