Тежка катастрофа затвори пътя за София при разклона за село Жабокрът, предаде репортер на "Фокус“. Пътният инцидент възниква преди минути в района на бившия мотел "Сайма“, преди навлизане в село Ябълково, посока София.

Има сблъсък между два автомобила, единият от които с ремарке. На място са екипи на "Спешна помощ“, "Пожарна безопасност и защита на населението“, "Пътна полиция“. Към момента пътят в посока София е затворен. Моторните превозни средства обръщат и се връщат в посока Кюстендил.

Към този час няма официална информация за пострадали, но единият от водачите е транспортиран в болницата в Кюстендил. Нанесени са сериозни материални щети на двата автомобила.

Единият от автомобилите е превозвал зеле в прикаченото към него ремарке, навлязъл е в кръстовището, посока Жабокрът и е била блъснат от другия лек автомобил, който се намира на около 150 – 200 м от инцидента. Кръстовището е засипано със стъкла и масло. Очаква се пътната служба, за да почисти мястото. Трафикът се регулира он полицаите на място.

Венцеслав ИЛЧЕВ