Разочарован съм, ще видим дали има договорки. Това коментира кметът на София Васил Терзиев във връзка с дебатите за избора на председател на Столичния общински съвет и предстоящото гласуване, предаде репортер на "Фокус"

Разочарован съм, че вътре се превърна в място за пресконференции вместо в конструктивен дебат и в разговори за това как да изберем председател на общинския съвет и да може да се отпуши работата и да може да се придвижат много важни неща, свързани с европейски проекти.

"Имате 23 души, които са призовани да гласуват по съвест“, отговори той на въпроса как ще гласуват представителите на ПП-ДБ-СС, след като обявиха, че няма да издигат своя кандидатура за председател на СОС.

"Ще видим след малко на база гласуването дали има някаква договорка. Досега са ни обвинявали във всички възможни договорки и всеки път нямаме избран председател на СОС, ако имаше, това нямаше да ни е тема“, каза той.

По думите му ще подкрепа ще се търси от другите партии, докато не се избере председател. Терзиев очерта, че или всички останали партии се събират и избират председател, или ПП-ДБ-СС получава подкрепа от ГЕРБ-СДС и БСП – София.

Според резултатите от предстоящото гласуване ПП-ДБ ще реши дали да издигне друг кандидат за председател на СОС.

Терзиев коментира и назначението на бившия директор на завода за отпадъци: "Той е назначен за временно изпълняващ, на нас целта ни е да проведем конкурс, на където да изберем най-достойният кандидат за поста. Целта ни беше да вкараме човек, който познава завода, за да може много бързо да анализираме какво е състоянието. За съжаление, то изобщо не е добро“, заяви Терзиев.

Кметът на София заяви, че срещата в Министерството на финансите относно Топлофикация София е чисто експертна и няма да се обсъжда одържавяването на дружеството.