Николай Савов поема длъжността временно изпълняващ длъжността директор на ОП СПТО. Приоритетна задача на изпълняващия длъжността е да проучи актуалното състояние на завода за отпадъци, има ли данни за безстопанственост при управлението му през последните години и да предприеме стъпки за подобряване на състоянието и ефективността на предприятието.

Още с встъпването си в длъжност Савов се запозна с текущото състояние на завода, което ще бъде представено в следващите дни.

Той има дългогодишен опит в областта на управлението на отпадъците и е работил като директор на Столичното предприятие за третиране на отпадъците от неговото създаване през 2013 г. до 2016 г.

Бил е експерт в "Депо за неопасни отпадъци и ПСОВ "Садината “. От 2018 г. до 2021 г. е бил заместник-кмет "Европейски фондове и екология“ в община Елин Пелин. Работил е ѝ по различни проекти, свързани с управление на отпадъците в България. Николай Савов е доктор на науките в областта на електрониката, енергетиката и автоматизацията. Към момента е главен асистент в Техническия университет- София. Работил е и като преподавател в Минно-геоложки университет "Свети Иван Рилски“.