Започнахме мащабна акция по почистване на гробищните паркове. От днес започна косенето и премахването на храсти и клони в зелените площи на Централните софийски гробища. Предвидили сме необходимата техника, с която почистената био маса да бъде транспортирана, а след това и преработена в инсталацията за биологично третиране в Хан Богров. Това съобщи кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook, превод "Фокус".

Още с първите доброволчески акции за чистене и озеленяване на софийските гробища, обещахме на гражданите да решим натрупаните проблемите в общинското предприятие “Гробищни паркове" докрай. Обещанията изискват последователни действия. Неведнъж сме подчертавали, че проблемът не е само в неприветливия начин, по който изглеждат тези места, калните алеи, нарушената цялост на оградите и нерегламентирания достъп на външни лица. 

Занемареното общо състояние на всички гробища са следствие и от множество злоупотреби, които новото ръководство на общинското предприятие разкри и предаде за разследване на компетентните органи. До Черешова Задушница остават 25 дни, в които ние ще работим всекидневно. До 22 юни ще върнем нормалния облик на софийските гробищни паркове и ще продължим да полагаме необходимите усилия, за да ги поддържаме във вида, в който всеки гражданин очаква да бъдат", добави още столичният кмет.