"Нямаше чистка в общинската администрация. Господин Георги Георгиев (бел. ред. общински съветник от ПП ГЕРБ) винаги включва цифри, които му помагат да начертае една картина, която е тенденциозна. Сменил съм 126 души, 1.4% от целия състав на общината. Няма как да си позволя чистки, то е нелогично. Освободените хора не са защитавали интереса на софиянци. Това каза кметът Васил Терзиев в ефира на bTV.

"Трябва да се дава път на качествените професионалисти  и добрите идеи.“ Терзиев уточни, че са дадени 700 000 лева обезщетения на освободените служители. Тези пари идват от "Човешки ресурси“, фонд "Работна заплата“.

“Координацията между държавата и общината невинаги е добра. Надявам се да работим добре със служебното правителство. Съществуват множество проекти, които трябва да се движат заедно с големи министерства. Доброто партньорство е в интерес на всички граждани", заяви Терзиев.

"Тепърва започна проверката на незаконните постройки“, посочи кметът на София.

"Кметът на София взима адекватна заплата след повишението", посочи Терзиев. Стана ясно, че сумата е малко над 9000. Според Терзиев кметът на София има много отговорности и е "див популизъм" да взима средна заплата.