Мнозинството в Общинския съвет днес отказа да разгледа доклада ми, за да могат гражданите на София да санират сгради с евросредства. Това заяви кметът на София Васил Терзиев в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

"Удълженият от МРРБ срок за кандидатстване даваше възможност на общинските съветници да постъпят отговорно и парите да не бъдат загубени. Но новото опозиционно мнозинство отново саботира софиянци. Последният срок изтича на 29 февруари.

Фактите говорят сами - добруването на София за пореден път става заложник на политическото говорене. Вместо да предприемат реални действия в услуга на гражданите, опозиционното мнозинството прикриха бездействието си с политиканстване.

Въпреки това ние като общинска администрация ще намерим решение за финансирането за саниране на сгради. Но е крайно време изпратените от гражданите общински съветници да започнат да съдействат на същите тези граждани.

И да отговарят на въпросите: Заслужават ли софиянци да плащат по-ниски сметки за отопление? Заслужава ли европейска столица да получи еврофинансиране? Ако отговорите са “да" - защо днес отхвърлихте тази възможност?

Надявам се, че идната седмица докладът ще си остане в дневния ред и ще може да продължим програмата за саниране с подкрепата на европейските фондове.