Както Sofia24.bg ви съобщи въвежда се аварийна организация на движението със затваряне на част от детелината на бул. "България“ и Столичен околовръстен път (СОП) с цел безопасност на хората. Преди два дни Sofia24.bg ви съобщи, че колоната на моста от Околовръстното, в посока "Бояна" (откъм НИМ) е компрометирана. Граждани публикуваха снимки в социалните мрежи, като не скриха своето притеснение и страх. 

"Аварийният оглед, който възложихме на надлеза на бул.“България“ и Софийския околовръстен път (СОП) след получаване на сигнал преди два дни, показва, че е наложително да се спре движението на и под съоръжението. За нас най-важна е безопасността на гражданите и затова от тази вечер ще се затвори за движение подстъпа на детелината в посока "Младост“, съобщи кметът на София Васил Терзиев на място на обекта. 

Експертите от Университета по архитектура, строителство и геодезия, които са направили оглед на съоръжението, са категорични, че е необходимо да се затвори движението и да се направи още по-сериозно обследване на надлеза.  

Васил Терзиев съобщи, че се изготвя временна организация на движението. Проектът ще бъде изпратен за съгласуване към СДВР. 

Констатацията на експертите е, че вследствие на експлоатацията на съоръжението, което е построено през 1976 г., са възникнали промени в конструкцията. 

"След като получим детайлното обследване ще възложим укрепване на мостовото съоръжение и реконструкция", каза и заместник-кметът на София Иван Василев.

Детайлното обследване ще бъде извършено за 45 дни. След това ще възложим конструктивното укрепване.

"Извиняваме се за причиненото неудобство на гражданите, но безопасността на хората за нас е на първо място", подчерта също столичният кмет.