Читетел на "Фокус" ни сезира за поредната недомислица в столицата. Единственият по рода си Аквапарк в града не работи в най-големите жеги. Причините остават неизяснени, а навън живакът се пука.

Съоръжението е изградено през 2019 година по идея на кмета Йорданка Фандъкова като част от разширението на парка в Зона Б5. Разполага с 5 открити басейна и 3 водни пързалки. Всичко това предполага да работи в разгара на високите температури.

Читателят на "Фокус" алармира, че всъщност това далеч не е така.

Ето какво получихме в редакцията:

Днес преживях изключително разочароващо и гневно преживяване с Аквапарк "Възраждане". Според информацията в Google Maps, аквапаркът трябваше да бъде отворен и реших да извикам приятелите си, които са разпръснати из цяла София, аз живея в близост.

След като пристигнахме на място останахме разочаровани, че Аквапаркът не работи, все пак навън е 34 градуса, кога да работи един аквапарк, ако не сега!? Щял да отвори чак на 1-ви юли.

Веднага се обадих по телефона, за да проверя какво става, и служителят на комплекса ми потвърди, че Комплекс "Възраждане" и плувният басейн /затвореният/ работят, но Аквапаркът ще бъде отворен на 1-ви Юли.

Това разминаване в информацията е неприемливо и абсурдно. Разчитахме на официалната информация в Google Maps и планирахме посещението си, което включваше координация на графиците ни и техните усилия да стигнат до там.

Очаквам Аквапарк "Възраждане" незабавно да коригира тази грешка и да осигури актуална и точна информация за клиентите си. Подобни недоразумения водят само до разочарование и загуба на доверие в комплекса.