"Аз отговарям за общото ръководство на отдела. Аз съм главата най-отгоре, имам над 600 служители. Как мога аз да преценя“? Така бившият директор на КАТ-София Тенчо Тенев  отговори в предаването "Тази сутрин“ на обвиненията на служебния вътрешен министър Иван Демерджиев, че не упражнил достатъчен контрол по случая "Семерджиев“.

Той уточни, че неговата служба два пъти е изпращала сигнали до прокуратурата за Георги Семерджиев – през 2014 г. и 2016 г. През лятото на тази година Семерджиев предизвика тежка катастрофа на бул. "Черни връх“, при която загинаха две млади жени. Оказа се, че е карал карал с включена полицейска лампа и със скорост 166 километра в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици.

Относно войната по пътищата и зачестилите катастрофи Тенев коментира, че шофьорите станали по-невъзпитани и с по-неадекватни реакции. По думите му контролът е занижен, заради промени в "щатното разписание на хората, които отговарят за превенция на пътя“.

Бившият шеф на КАТ-София каза, че докато той е бил директор, двама служители на "Пътна полиция“ са били уволнени за корупция.