Съвместна кампания срещу телефонните измами провеждат от днес Община Хасково и ОД на МВР Хасково. Кметът Станислав Дечев и директорът на Областната дирекция ст. комисар Чавдар Георгиев дадоха старт на инициативата. Те, заместник-кметовете Мария Вълчева и Танер Емин, началникът на РУ Хасково Мирослав Христов, служители на полицията и на Община Хасково раздаваха флаери в централната част на града.

"Община Хасково издаде 20 хиляди брошури, съдържащи най-важната информация, която трябва да знаят възрастните хора. Целта е да напомним да бъдат внимателни, да запазят хладнокръвие и в никакъв случай да не се доверяват на някой, които им иска пари по телефона“, каза кметът Станислав Дечев. "Нито една институция не иска пари от гражданите, за да си върши работата!“, това е най-важното, което трябва да запомнят хората“, подчерта градоначалникът. Той съобщи, че от днес социалните работници в Община Хасково и полицейски служители и инспектори от ОД на МВР Хасково ще раздават информационните флаери в града и в населените места.

"Чрез нашата широка мрежа от социални услуги като Грижа в дома, Лични асистенти, Домашен социален патронаж, Топъл обяд, Асистентска подкрепа, центровете за работа с граждани и други, ще се опитаме да достигнем до възможно най-много хора от уязвимите групи, за да предотвратим бъдещи телефонни измами“, каза още Станислав Дечев.

Директорът на ОД на МВР Хасково ст. комисар Чавдар Георгиев съобщи, че от началото на годината ОД на МВР Хасково е предотвратила два случая на опит за телефонни измами. "В единия случай бяха дадени 26 000 лева. Жертвата сравнително късно съобщи, но въпреки голямата разлика във времето, успяхме да задържим посредника. Затова колкото по-бързо влезете във връзка с роднините, които се представят за пострадали, по-голяма е вероятността измамата да бъде предотвратена", посъветва ст. комисар Георгиев. Той благодари на Община Хасково за своевременната реакция и съвместната работа срещу телефонните измамници.