На 23 ноември т.г. от 11.00 часа в Центъра за съвременно изкуство и библиотека в Бургас ще се проведе презентация на тема: "Документиране и дигитализация на културно наследство. Демонстрация на иновативни и цифрови технологии за подобряване на потребителския опит в музеи, библиотеки и галерии". Това съобщиха от Регионалния исторически музей в Бургас. 

Гост на събитието е Емил Михов – историк с дългогодишен опит в сферата на културни институции и музеи. Основен фотограф на археологическите разкопки на БАН, като документация, реклама и филмиране. Основател и на продуцентска къща "Box vision" - с основна цел изработка на мултимедийни и филмови продукти в сферата на културният туризъм и реклама. Автор на холограмна кино инсталация "Боженци", кино виртуална разходка "Дечкова къща", виртуална разходка 360 крепости – музей Кърджали и много други. Работи основно с музей и културни институции с цел въвеждане на модерни, нови технологии за повишаване на интереса към тях.

Събитието цели да представи на културните институции как чрез нови технологии да предизвикат интерес у публиката по динамичен и увлекателен начин. Ще бъдат демонстрирани иновативни технологии и прототипи, както и използването на цифрови технологии за подобряване на потребителския опит в музеи, библиотеки и галерии. Обществени и специализирани библиотеки, музеи, галерии, архиви, центрове, изследователски институции са поканени да вземат участие и да обменят опит, идеи, познания и добри практики от областта.