За втора поредна година в град Симитли ще се проведе фестивал на мъжките певчески групи "С хляб, вино и песен“. Към момента тече трескава подготовка на събитието, което още с първото си издание предизвика огромен интерес и даде силна заявка да се превърне в традиционно мероприятие за Община Симитли.

Във връзка с второто издание на фестивала по – рано днес бе проведена среща с участието на кмета на Община Симитли Апостол Апостолов, председателят на Общински съвет – Симитли Вилимир Александров, Любомир Марянски, ръководител на ансамбъл "Веселие“, който заедно с Калина Марянска, са основни организатори на фестивала, представители на читалищните настоятелства, кметове на кметства и други.

В хода на разговорите стана ясно, че към момента желанието си да участват са заявили над 25 групи от цялата страна. Заявки за участие ще се приемат до 29-ти август на телефон: 0899 885 133, както и на е-майл: simitli_fest@abv.bg.

Второто издание на фестивала "С хляб, вино и песен“ ще се проведе на 6-ти септември, като на малко по – късен етап, спрямо заявките за участие, ще бъде уточнен началния час на събитието. Мястото на провеждане е площад "Септември“ в град Симитли, като специални гости ще бъдат Малин Домозетски и Снежина Андреева. Двамата ще повдигнат градуса на настроението и ще приканят всички на голямо хоро, каквото може да видим само в Симитли.

Фестивалът няма да има конкурсен характер, но всяка една от групите ще бъде наградена след представянето на участниците, които пред публика ще изпълнят по две песни.