С постановката "Има един народ“ Театър "Класика“ при ПГПЗЕ "Захарий Стоянов“ отбеляза своята 33-та годишнина. Събитието уважиха граждани, ентусиасти и любители на театъра, които изпълниха най-старата сливенска зала "Зора“. От сцената ръководителят на театралната формация и преподавател в гимназията Соня Келеведжиева поздрави всички ученици-театрали, с които са работили заедно през годините. Тя използва случая да им благодари за отдадеността, старанието и вълнуващите моменти, които са споделяли. Келеведжиева подчерта, че "Класика“ е дала на Сливен и България много талантливи млади хора, които са избрали пътя на театъра като бъдеща реализация. Поздравление към присъстващите в залата отправи и директорът на гимназията Ефросина Кисьова.

Сред гостите бяха още председателят на Общински съвет – Сливен Димитър Митев и общински съветници, зам.-кметът Пепа Чиликова, представители на Демократичния съюз на жените, бивши и настоящи театрали. От името на сливенския градоначалник Стефан Радев Пепа Чиликова връчи поздравителен адрес по повод годишнината на формацията. В него кметът пожелава на младите актьори хъсът и любовта към изкуството да не ги напускат и занапред, защото те правят живота по-цветен и по-добър във все по-забързаното ежедневие.

"Имате не една и две благотворителни инициативи, които само могат да ни учат на доброта и емпатия. Заразявайте със своите ценности и намирайте последователи! Бъдете здрави и все така пример за подражание пред подрастващите, но и пред нас, възрастните!“, пише в поздравлението си Радев.

Драмата на Соня Келеведжиева "Има един народ“ е посветена на 146-ата годишнина от Априлското въстание, начертало пътя на българската свобода и на Освобождението на родния Сливен. Драмата е "пътуване“ по кървавите пътеки на свободата от "Има един народ, който не чува, не вижда...“ до "Има един народ, който помни...“.

Със спектакъла освен, че беше отбелязана Христовата възраст на театър "Класика“,  бяха изпратени и  абитуриентите-театрали. Те получиха книгата "Изпитание“ на Цончо Родев. За всички участници беше предвидена и книгата "Пътеки на вярата“ на Соня Келеведжиева, съдържаща драми, поставени на сцена от "класиците“.

Театралната формация е създадена през 1991 г. През нея досега са преминали над 450 ученици-актьори, някои от които днес са режисьори (Андрей Белчев, Велина Балинова и др.).