Театър "Азарян" с премиера на "Семейство Едисън от 2-ро авеню“ в НДК, научи "Фокус". Възроденият театър ще представи премиерата на спектакълa "Семейство Едисън от 2-ро авеню“. Пред своята публика, родената на дворцовата театрална сцена продукция, ще покажат актьорите Кръстю Лафазанов и Емануела Шкодрева.

Събитието е съвместна инициатива на Драматично-куклен театър "Иван Радоев" – Плевен и Националния дворец на културата, а всички етапи на създаването му и целият репетиционен процес, са реализирани изцяло в Театър Азарян.

Сценичното пространство на НДК ще посрещне гостите си с нови елегантни стъклени прегради пред основния си вход, зад който тържествен уют ще придава голям червен килим. Интериорът е освежен и със стилно озеленяване.

"Семейство Едисън от 2-ро авеню“ е по текстовете на световния комедиен драматург Нийл Саймън, смятан за майстора на бродуейската комедия. През 1971 г., театралният спектакъл "Затворникът от второ авеню“, e представен за първи път на Бродуей, а четири години по-късно се появява и филмова адаптация, носещата същото име. Сега историята оживява в нов прочит, през погледа на режисьора Антон Угринов.