Танцова формация "Партньори“ се завърна от участието си в тазгодишното издание на международния фолклорен фестивал "Босилеградско Краище пее и танцува". Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Кюстендил от танцовата формация. Събитието традиционно се организира от местния Център за култура и Община Босилеград. Всяка година в края на юли и началото на август градът се превръща в столица на фолклора.

"Нашите танцьори представиха Кюстендил и България на международния форум, който е празник на културното многообразие и най-добре се демонстрира чрез музика и танц. Основната цел на фестивала е запазване и представяне на нематериалното културно наследство на българското национално малцинство, мултикултурното и международно сътрудничество и установяване на дългосрочни взаимоотношения в региона. Фестивалът предоставя възможност на фолклорните танцови и певчески групи от различни страни да покажат уникалността на своя фолклор, да запазят и популяризират своята култура, традиции и културно наследство и да създадат нови приятелства“, казаха от танцовата формация.

Поредното участие на кюстендилската формация в този фестивал е показателна за това, че този форум гради трайни връзки и партньорства. Изпълненията на нашите танцьори бяха посрещнати изключително добре и докоснаха сърцата на публиката и гостите в Босилеград. Представеният букет от танци от Пиринска македония, съчетани с бурните ритми на шоплъка, развълнуваха присъстващите и заслужиха внимание и бурни аплодисменти. Заслугата за доброто представяне е както на емоциолното изпълнение на кюстендилските танцьори, така и на професионалната работа на младия хореограф на групата Тони Кенов!

Кюстендилските танцьори благодарят на организаторите за поканата, топлото посрещане и добрата организация на фестивала и се надяват това значимо фолклорно събитие да се разраства и продължава да утвърждава доброто сътрудничество в региона.