Годишният празник на децата от центъра за талантливи деца в града предизвика истински фурор сред препълнената зала на Държавния куклен театър в Бургас. Бурни аплодисменти съпътстваха песните, танците, театралните, литературните и дезайнерските етюди на най-даровитите деца в града.

А най-изявените деца и младежи от страната получиха Годишните награди “Шанс за таланта" на Фондация "Шанс за децата и природата на България“. Пишещи творци, финалисти от IX Национален литературен конкурс "И децата покоряват светове! Покажи, че можеш" бяха също отличени и получиха първата си книга “Приказка в сегашно време“, което бе и темата на конкурса. Дебютно бе поставена на сцена и детската пиеса "Книжка Веселушка“ по едноименната книга на Мина Кръстева.

Надслова на цялото събитие бе “Приказка“. Шоуто донесе приказни емоции за всички — смях, сълзи, прегръдки и много цветя изпълниха сцената и на големия финал. Почетен гост на събитието бе Диана Саватева, зам.-кмет по култура, туризъм и спорт, която пожела на всички деца и техните ръководители да не спират да се развиват и да покоряват нови върхове.

“Вълнувам се и съм щастлива да съм сред толкова много таланти не само тази вечер, но в последните 12 години, през които не спираме да работим и да намираме всички възможни начини за откриване, подкрепа и развитие на дарбите на нашите деца! България има много млади таланти, изключително важно е всички заедно да им помагаме да разгърнат възможностите си, защото те са нашето бъдеще", призова от сцената Лилиана Славова, председател на Фондация “Шанс за децата и природата" и основател на Център за млади таланти, гр. Бургас.