Таксите за паркиране ще се разглеждат в Общинския съвет на Кюстендил. Това съобщи за "Фокус“ Иван Андонов, председател на Общински съвет. Заседанието на местния парламент ще започне от 14.00 часа в залата на Общината. В дневния ред са включени 35 точки. Общинските съветници трябва да разгледат предложение за изменение и допълнение на наредбата за определяне и администриране на местните такси и цени на услуги.   

Предвидено е създаване на общински консултативен съвет по въпросите за младежта в Община Кюстендил и приемане на правилник за организацията, дейността и функциите на съвета. Ще бъде гласувана и докладна записка, внесена от кмета на Кюстендил, относно удостояване със званието "Почетен гражданин на град Кюстендил“ на Блага Иванова Шишкова.

Дневният ред предвижда разглеждане и приемане на общинска програма за закрила на детето, както и  програма на мерки за закрила на деца с изявени дарби в Община Кюстендил за 2023 година. Съветниците ще гласуват и програма за развитие на читалищната дейност през 2023 година в Община Кюстендил.

Венцеслав ИЛЧЕВ