Против увеличението на квотите на таксиметровите автомобили в Пловдив са от Националната асоциация за защита на превозвачите и таксиметровите водачи (НАЗПТВ).

Тази позиция те изразиха в становището си относно "Проект за решение за определяне на минимални и максимални цени за таксиметров превоз на пътници и квота от 2200 броя таксиметрови автомобили".

Членовете на Асоциацията са на мнение, че по този начин се създават условия и се подготвят гражданите за ново предложение за внасяне на таксиметрови шофьори от Индия в Пловдив. Това потвърди Володя Домашенко, съпредседател на НАЗПТВ. 

"Подобен лобистки подход подготвя почва и за следващо предложение - внасяне на необходимите таксиметрови шофьори от Индия. Вече Пловдив е първенец и в тази печална статистика, защото към днешна дата по-малко от 2000 шофьори имат удостоверение за водач на лек таксиметров автомобил (УВЛТА) за пловдивска община, а само 1715 от тях упражняват тази все по-непривлекателна професия", споделят в становището си членовете на НАЗПТВ.

"Решително възразяваме срещу обвързването на задължителното, изискуемо от закона ежегодно актуализиране на границите на тарифите за таксиметров превоз с нечие инвестиционно намерение, прикрито като опит за подобряването на качеството на таксиметровите услуги! Крайно лаическа изглежда идеята за подобряване на качеството на таксиметровите услуги чрез механично увеличаване на квотата за разрешителни", пишат още от Асоциацията в становището си относно предложението.