Миналата седмица какво си говорихме и какво се случи през тази една седмица за това сега да си поставяме срокове в момента, че в понеделник, ако не сме готови, и вторник, ако не изберем председател - изчезват едни пари. Това коментира председателят на БСП-София Иван Таков, който се ядоса на Терзиев и срокът, който постави той преди това, предава "Фокус".

"Миналата седмица сме входирали и публично пред медии две писма. Знаем, че не са по обичайният ред, тъй като нямаме председател на Общинския съвет, който да ги разпредели до кмета за това директно от мое име като председател на групата на "БСП за България" съм ги изпратил директно на вниманието на г-н Терзиев. Едното от тях беше по повод именно финансово-икономическото състояние на Столична община. Директно сме посочили, че искаме информация за големите проекти да не се изпусне някъде европейско финансиране и дали има някакъв проблем по тях. Една седмица по-късно, да, научихме през медиите, че може да бъдат загубени пари, но тази информация можеше да бъде подадена официално до общинските съветници и ние да можем да вземем адекватно решение", обясни Таков по време на първата част на заседанието в зала.

"Аз държа да научим не само за тези пари, които могат да бъдат изпуснати, а въобще за цялостното състояние на Столична община. А пък за тези средства, които могат да бъдат загубени - нека разберем какъв е механизмът, имали вариант за отсрочка. Доколкото разбирам парите, които са за Околна среда дори до краят на годината трябва да бъдат разплатени. Тези, котио вървят през МРРБ са до март месец, мисля, така че трябва да научим малко повече за какво става въпрос", обърна внимание Иван Таков.

И ние в момента сме поставени пред това, че: "общинските съветници - те ща са виновни, ако изгубим парите", възмути се той и добави: "Но има група, която иска да управлява в общинския съвет и от миналия четвъртък до този четвъртък получихме отново покана и серия от срещи, за да може да изберем председател до вторник.

По думите му подходът с поставянето на краен срок не е професионален.