Другите военни училища вече завиждат на Морско училище във Варна, заяви в морския град министърът на отбраната Тодор Тагарев. Той присъства заедно с премиера акад. Николай Денков на откриването на уникалния за България дълбоководен басейн за подготовка на водолазите и формированията на ВМС, ВВС и силите за специални операции на Българската армия, предаде репортер "Фокус".

Церемонията по освещаването на комплекса се проведе днес в района на ВВМУ. На нея присъстваха Даниел Лорер, военното аташе на САЩ у нас, началникът на отбраната адм. Евтим Евтимов, кметът на Варна, Благомир Коцев и много други официални лица.

Училището е добър пример за военното образование у нас, подчерта премиерът Денков. Началникът на ВВМУ - флотилен адмирал Медникаров има много дори идеи, допълни още министър-председателят. 

"Поздравявам Морско училище, че се превръща чрез настоящата инвестиция в обучителното съоръжение в световен център за подготовка на кадри за военни и граждански флот, допълни още военният министър Тагарев.