Информационна табела учуди варненци, които изпратиха снимка до Varna24.bg.

"Как е забранено за пешеходци?! Явно за коли не е забранено", питат риторично те, правейки аналогия с култовата реплика на Георги Русев от филма "Селянинът с колелото", в ролята му на Дочо Булгуров: "Прасета не може, а кучета и котки може!".

И защо "тонът“ на табелата е забранителен, а не е умолителен, все пак не ние – пешеходците, сме разбили тротоара, допълват хората, и припомнят, че преди дни Община Варна състави два акта за увреждане на общинско имущество – тротоар и пътна настилка - заради двата строежа на ул. "Стефан Стамболов“ до бившата баня "Гъбата“ в центъра на Варна. Проверка на Общината в два поредни дни е установила значителни щети по асфалтовото покритие и тротоарните плочи, както и последвала ги авария на водопроводната мрежа.

От Община Варна бяха информирали, че строителните фирми, във връзка с организация и изпълнение на строително-монтажни работи, носят отговорност, за нарушаване и компрометиране на целостта на прилежащите на обекта пътни, тротоарни настилки и съоръжения. Вероятната причина за пораженията по инфраструктурата е преминаването на тежка механизация, допълват още инспекторите.

След връчването на акта се съставя наказателно постановление, а предвидената санкция за юридически лица е в размер от 1000 до 5000 лева.