Служители на ГДБОП разкриха оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана. Операцията е проведена на територията на Велики Преслав под наблюдението на прокуратурата. Това съобщиха за "Фокус" от правоохранителните структури.

Задържани са двама мъже, иззета е над 2 кг суха продукция.

Действията са осъществени от служители на ГДБОП в Шумен в рамките на предприета през вчерашния ден специализирана операция на главната дирекция за противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества. 

При предприето претърсване на къща в града е разкрита оранжерия за отглеждане на специален сорт марихуана. Иззети са 15 растения, достигащи височина около 50 см, в предцъфтежен момент, някои от тях - със съцветия.

Конфискувано е оборудването за отглеждането на наркокултурата - високотехнологични лампи, специално пригодени палатки за насажденията, системи за климатизация и вентилация, влагоабсорбатори, както и торове и препарати.

Намерени са около 2,5 кг суха маса, дала характерната реакция на канабис при извършения полеви наркотест. При извършени процесуални действия и на друг адрес в града, антимафиотите са иззели няколко грама разфасована за продажба марихуана, разпределена в 15 пакетчета.

По случая за срок до 24 часа са задържани двама мъже – на И. Г. 23 и Б. Б. 26 години. Материалите по случая са докладвани в Окръжна прокуратура – Шумен, под чието ръководство работата по образуваното по случая досъдебно производство продължава.