Наситени бензинови пари, свистене на гуми, висока доза адреналин и много настроение – всичко това беше събрано в продължение на няколко часа на стадиона в Новград. Там се проведе третото издание на състезанието "Майсторско кормуване“. За пръв път беше включена и категорията "мотоциклети“, която се радваше на многобройни привърженици. В надпреварата се включиха общо 22 майстори на волана, от които и девет жени. Дамите се състезаваха само с автомобили, но по категоричен начин показаха, че не са по-лоши шофьори от мъжете. И тази година основни организатори на надпреварата станаха Народно читалище "Христо Ботев“ и кметството в Новград.

По нелекото трасе участниците трябваше да демонстрират умения, бърди реакции и съобразителност при изпълнението на различни елементи за майсторско въртене на волана. Те трябваше да се движат на зиг-заг между колчета, да преодолеят участък с неравности, да паркират на заден ход, да управляват превозното средство с една ръка. Особено атрактивно се оказа упражнението – няколко обиколки да се движиш в кръг като държиш въже, което да е опънато.

Критериите за класирането при отделните компоненти беше прецизното изпълнение и най-малко наказателни точки. При дамите на първо място се класира Тодорина Тодорова. Нейна подгласничка стана Даниела Христова, а третото място бе отредено за Десислава Иванова. При мъжете най-добър резултат показа Янко Янков. На втората позиция се изкачи Николай Пламенов, а трето място зае Пламен Антонов.

При мотоциклетистите заслужено признание получи Илиян Игнатов. Втората позиция бе отредена за Николай Николаев, На третото стъпало на почетната стълбица застана Пламен Антонов.

Състезанието се проведе под патронажа на кмета на община Ценово д-р Петър Петров и с подкрепата и съдействието на КТИ – София и Петър Боянов – инструктор в автошкола "Игнатов“ – Русе.