Кметът на Велико Търново Даниел Панов свика спешно кризисния щаб за създаване на необходимата организация за отстраняване на щетите от градушката и бурята над старата столица, предаде кореспондент на "Фокус".

Има подадени сигнали за пет паднали дървета на територията на града. Щети има и по покрива на СУ "Вела Благоева". Има сигнали за две ударени от дървета коли, както и за запушени шахти.

Няма информация за пострадали хора.

Силната буря премина и през великотърновските села. Най-засегнати са Арбанаси и Шереметя. Валежът е продължил повече от 10 минути, а ледените късове са били с големината на яйце, разказват очевидци.

В Арбанаси токът е спрял преди повече от час и все още електричеството не е възстановено. За секунди улиците се превърнаха в реки. Информация за пострадали хора няма. 

В района на село Шереметя има няколко автокъщи, които са най-потърпевши от бурята. Стъклата на колите са потрошени, като има поражения и по капаците. 

В село Драгижево също има сериозни щети. Местни сигнализираха за паднали дървета и счупени от градушката прозорци. За кратко време селото е останало и без ток, но той вече е възстановен. 

Сигнали можете да подавате на дежурния телефон на Община Велико Търново - 062/ 619 102.