Световният ден на медоносната пчела ще бъде отбелязан с богата програма в Благоевград, предаде репортер на "Фокус“. Празникът ще се проведе на 20 май на площадното пространство при Регионален исторически музей и в зала №3 на Младежки дом.

В него ще вземат участие деца от Благоевград, които ще научат интересни факти за света на пчелите, тяхното опазване, значението им за екологичното равновесие, както и за ползите от меда.

Програмата ще бъде официално открита в 10.00 часа в понеделник, непосредствено след което ученици от СУ "Иван Вазов“ ще представят театрална постановка, а ТК "Блясък“ ще изнесат танцов спектакъл.

Финалът на програмата ще бъде изпълнен със забавления и изненади. Децата ще имат възможност да рисуват, да боядисват кошери, както и да чуят образователна беседа за медоносната пчела.

В същия ден, 20 май, от 09.00 часа на общинския пазар ще се проведе и изложение на пчелни продукти. Празникът се организира от пчеларска ферма "Меривел“, Център за личностно и творческо развитие на децата на Благоевград и Община Благоевград.