Двама световни артисти пристигат в Сливен, за да запознаят публиката с великото изкуство на камерната музика. Събитието се провежда с подкрепата на Община Сливен и  Министерството на културата на Република България и е включено в 90-тия юбилеен сезон на Симфоничен Оркестър Сливен. 

Дуо Атанас Кръстев (виолончело) и Виктория Василенко (пиано) са от най-утвърдените млади български музиканти, доказали се на българската и международната сцена като солисти и камерни изпълнители. И двамата са носители на огромна колекция български и чуждестранни отличия и несъмнено ще предложат и на сливенската публика музикална вечер, която би впечатлила и най-взискателните почитатели по европейските столици.  

Атанас Кръстев, или Доцент д-р Атанас Кръстев, е българският виолончелист, с най-богата и разностранна артистична дейност. Музикант с главно “М", той е носител на над 15 първи и извънредни награди от международни конкурси, и множество признания за високи постижения в музикалното изкуство като Награда на Министерството на културата, “Кристална лира" (2007 и 2012), Награда “Златна муза", Награда за камерна музика в Мадрид (връчена от Кралица София), 2014, Награда "Златен век" (2018)и много други. 

В момента той подготвя младото поколение български виончелисти като преподавател в Националната Музикална Академия “П.Владигеров" гр.София.

Респектиращо богата на професионални успехи е и биографията на Виктория Василенко. Носител е на десет първи награди от международни конкурси (в България, Италия, Гърция , Чехия, Великобритания, Румъния) и съпътстващи специални награди: печели първа и четири специални награди на Международния конкурс "Франц Шуберт“, първа и специалната награда на Международния конкурс "Албер Русел“, първа и специална награда на Международния конкурс "Димитър Ненов“; първа награда от VI Международен клавирен конкурс "Chopin in memoriam". Един от големите й успехи е първата и специална награда на Букурещката филхармония на Международния конкурс "Джордже Енеску“ в Букурещ (2016). Носител е на "Кристалн news pic 2
©
а лира“ за млад изпълнител за концертните сезони 2007/2008  и 2011/2012. През януари 2009 получава Голямата награда на фондация "Д.Бербатов“ за върхови постижения в областта на изкуствата. През 2009, 2010, 2011 е стипендиант на фестивала за камерна музика "Музика Мунди" в Брюксел, където свири като солист на Фестивалния оркестър под диригентството на Максим Венгеров.

Съвместният проект на Атанас Кръстев и Виктория Василенко, “Светлини и сенки" е цикъл от девет концерта, включващи контрастни произведения от съкровищницата на камерния репертоар – соната “Арпеджионе" от Франц Шуберт, Соната за виолончело и пиано от Едвард Григ, пиесата “В подражание на Албениц" от Родион Шчедрин и пиесата “Цигански напеви" от Пабало Сарасате. 

Блестящите музиканти, внимателно подбраната програма, вдъхновяващата и елегантна  атмосфера ще пренесат посетителите на концерта в друго измерение. Симфоничен Оркестър Сливен обещава едно изключително запомнящо се събитие в петък 11 ноември, от 18.30ч. в зала “Сливен".