Точно 20 години след дебюта си прочутите IL DIVO идват да очароват българската публика с магически спектакъл в Пловдив на 4 октомври в зала С.И.Л.А.

IL DIVO ("Ил Диво“ или "Звездата“ на италиански) е супер успешна вокална група, създадена преди две десетилетия във Великобритания с личната намеса на продуцента-легенда Саймън Кауел (Britain Got Talent), който пък е бил вдъхновен от звученето и емоцията на митичните Трима тенори.

Квартетът буквално експлодира с триумфален успех и става пионер на новия жанр, наричан “класически кросовър“ или "попера“. Формулата им фино и артистично смесва прочути оперни арии, поп песни и евъргрийни в едно кадифено меко и стилно звучене.

Днес групата включва:

швейцарския тенор Урс Бюхлер

американския тенор Дейвид Милър

френския тенор Себастиен Изамбар

американския баритон Стивън Лабри

Нерядко в медиите се срещат паралели между IL DIVO ("Звездата“) и IL VOLO ("Полетът“), но колкото и стилови прилики да има между двете формации, различията също са отчетливи. Il Volo са трима млади италиански тенора, стартирали през 2009 г. в италиански тв конкурс, а Il Divo са интернационален квартет и вече са по-зрели мъже, над 40 г. Това, което е безспорно общото между концепциите им е жанрът, както и феноменалният световен успех, увенчан с препълнени зали по всички континенти.

Така например IL DIVO имат повече от 10 студийни албума с платинен статус и продажби от над 30 милиона в световен мащаб. Имат 160 хита в 35 държави и концертите им само с първите четири албума разпродават 2 милиона билета. Първото им световно турне минава през 60 града в 18 държави и т.н., и т.н.

Тази изумителна статистика беше увенчана през февруари тази година с техния специален “XX: 20th ANNIVERSARY ALBUM", който е и причината за поредното им грандиозно световно турне.

Имаме шанса и България да попадне в неговия маршрут!

Билети за концерта на IL DIVO са в продажба в мрежите на Bilet.bg (вкл. касите на Fast Pay и магазини "На тъмно“) и Тикетпортал, както и онлайн на https://sme.bilet.bg/ и https://www.ticketportal.bg/ на цени от 90 до 180 лв.

* Деца до 10 год. възраст влизат без билет, но с придружител