"Чиновнически подход пречи на Община Видин да функционира нормално, не въз основа на релевантни правни аргументи, а именно само и единствено се цели по всякакъв начин да бъде затруднено нормалното функциониране на Общината“. Това каза на пресконференция днес пред журналисти Светослав Славчев, избран за председател на Общинския съвет -Видин, предаде репортер на "Фокус".

Решението, с което той бе обявен за избран председател  на ОбС-Видин, бе върнато за ново разглеждане от областния управител на Видин, за което "Фокус“ съобщи. По този повод Славчев допълни още, че действията на областния управител са "в противоречие със закона“ и той е отнесъл казуса до компетентния съд и очаква неговото решение.

Славчев допълни, че "като цяло действията на областния управител са в противоречие с всякакви директиви и резолюции на Европейския съюз, част от който е и Република България, касаещи местното самоуправление. Не може по този начин да се подхожда и общината да става заложник на хрумванията на областния управител.“

Позицията си Светослав Славчев обяви на пресконференция днес, в която участваха кметът на община Видин Цветан Ценков, Мартин Дончев, председател на Предизборния щаб на местната коалиция СДС (НДСВ, Новото време), която застана зад кандидатурата на настоящия кмет и общинският съветник и дългогодишен председател на ОбС-Видин Генади Велков.