Наградата на Светла Асенова от дирекция "Социално подпомагане“ – Смолян в категория "Началник отдел "Индивидуална оценка на хора с увреждания“ бе връчена от Илиана Жекова, член на парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика по време на организираната от Агенцията за социално подпомагане официална церемония "Социален работник на годината“ в София на 19 март – Световния ден на социалната работа, съобщиха от Регионална дирекция "Социално подпомагане“ – Смолян.

Светла Асенова от смолянската дирекция е многофункционален специалист – социален работник, ръководител, анализатор, идеен мотиватор. В ежедневната ѝ работа водещи са духът на закона и конкретните нужди на човека, като тя е свързващото звено между него и онези, които имат задължението и правомощието да му помогнат. Обединява хората около себе си и ги мотивира към развитие на потенциала им като подпомагащи специалисти.

Като домакин на празника д-р Надя Танева, изпълнителен директор на Агенцията за социално подпомагане, откри церемонията с вълнуващо слово. Тя подчерта, че социалната работа е уникална и индивидуална - тя е изкуство. Г-жа Танева пожела на колегите си да са все така всеотдайни, да се чувстват щастливи и удовлетворени от постигнатите успехи, защото са избрали професия, отдадена на другите. Да мечтаят и да продължават да носят тази кауза в сърцата си, създавайки увереност и сигурност у всеки човек!

Приветствие произнесе министърът на труда и социалната политика Иванка Шалапатова. Тя отбеляза, че издигането на авторитета на социалните работници е сред основните приоритети на социалното министерство.

Гости на събитието бяха заместник-министърът на труда и социалната политика г-н Николай Найденов, депутати от парламентарната комисия по труда, социалната и демографската политика, г-жа Кристин Де Бройн, представител на УНИЦЕФ за България, главен комисар Атанас Илков, директор на главна дирекция "Национална полиция", ръководители на множество агенции, представители на синдикатите и мн.др.