Създадоха виртуален учител за изучаване на кюстендилското селско хоро. Това съобщиха за "Фокус“ от читалище "Пробуда“ – Кюстендил. Мултимедийният продукт е в рамките на проекта "По стъпките на Кюстендилското селско хоро". Той включва запис на характерния кюстендилски танц "Кюстендилско селско хоро" в изпълнение на младежи от танцова формация "Нова Генерация" с музика към танца, поетапно, стъпково изучаване на хорото и демонстрация на отделните орнаменти на хорото под ръководството на хореографа Евгений Вучков.

Виртуалният самоучител съдържа още - описание на кюстендилското селско хоро, представяне на танцовата формация, както и на дейностите на кюстендилското читалище.

 През този месец предстои провеждането на обучения "Деца учат деца", в рамките на които младежи от танцовата формация и под ръководството на хореографа Евгений Вучков ще покажат отделните стъпки и орнаменти на хорото на свои връстници.

Проектът "По стъпките на Кюстендилското селско хоро" се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд "Култура", по "Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество".

Венцеслав ИЛЧЕВ