В Областна администрация днес се проведе извънредно заседание на Областна комисия по безопасност на движението по пътищата на област Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". На заседанието беше обсъдено предстоящо съвместно областно учение за реакция при настъпване на тежки и сложни пътнотранспортни произшествия с жертви и ранени. Срещата бе председателствана от областния управител Ива Радева и в него участваха представители на ОДМВР, РД ПБЗН, ЦСМП, РЗИ, БЧК и община Стара Загора. 

Занятието ще се проведе на 10 април от 13.00 ч. на територията на летището край Стара Загора. Ще бъде инсценирана верижна катастрофа, случваща се между микробус, превозващ пътници, и три леки автомобила, единият от който се преобръща и запалва в резултат на инцидента.

По време на учението ще се извършват действия за гасене на пожара, освобождаване на затиснатите пътници и оказване на първа медицинска помощ на пострадалите. Полицаи ще поставят съответните предупредителни знаци на пътя и ще отклоняват движението на потока от автомобили на магистралата по обходни маршрути.