Общинските съветници в Ловеч решиха, че отменят решение № 735/27.10.2022 г. на Общински съвет-Ловеч, върнато със Заповед № РД-07-192/08.11.2022 г. за ново обсъждане от Областен управител на област Ловеч. Това стана след повторно гласуване на заседанието, провело се на 22 ноември 2022 г. Второто гласуване показа 20 гласа "За“, един глас "Против“ и два гласа "Въздържал се“, съобщиха от Общината.

"Клубът издига авторитета на града и на мен ми е обидно да се гласува отново това предложение“, заяви в залата Димитър Магеранов – председател на Карате клуб.

Както е известно, става дума за финансово подпомагане на европейски шампион за участие в първенство през месец ноември 2022 г. в гр. София. Общинските съветници по-рано гласуваха подкрепа без да имат правно основание. Те своевременно бяха предупредени от председателя Петър Цолов, който тогава гласува против.

В резултат очаквано сега областният управител върна решението поради липса на правни основания. Цитираното решение е взето по повод молба с вх. № ОС-455/26.09.2022 г. от Димитър Магеранов за финансово подпомагане на състезател за участие в Европейско първенство. Решението се явява незаконосъобразно и нищожно, пише областният управител.

В дневния ред на заседанието имаше само една точка. Следващото заседание на ОбС Ловеч е насрочено за 30 ноември, сряда, от 10.00 часа.