Хората имат нужда от много подкрепа и от такива, които да се включат с реална работа. Това каза очевидец на случващото се в бедстващото село Каравелово пред Агенция "Фокус".

"Хората там имат нужда от реална подкрепа от други хора, които да се включат с реална работа. Работа ще има още много време, ще съм ви благодарна, ако споделите това. Хората имат нужда от помощ. Състоянието на къщите им е отчайващо. Нямат нищо. Мебели, техника, легла, всичко е под вода и тиня, няма спасяване. Ще започват живота си от нулата, когато къщите им са във вид и състояние да започнат да ги възстановяват. А идва зима", каза жената.

"Лично видях кола, изкарана от гараж и завлечена на повече от 200-300 метра. Все още ми е трудно да повярвам, но тя е една от немалкото заседнали в тинята. Стихията дори не можем да си я представим", споделя още тя.

По думите й градините зад къщата сега са една обща площ, която в момента има вид на ново корито на реката. "Трябват хора, сърцати хора за истинска тежка, бавна, трудна работа. Но жизненонеобходима за пострадалите", уточни жената.

На снимките, които можете да видите в галерията ни, е имало насадени градини, но сега са се превърнали в пустиня, уточнява читателката ни.