В навечерието на Националния празник – 3-ти март в Свищов организират ученическо състезание под надслов "Моята България“, предаде кореспондент на "Фокус“. Надпреварата се провежда за осма поредна година. Тя е посветена на героичната борба на българския народ за  Освобождение. В нея ще се съревновават отбори от ОУ "Св. Св. Кирил и Методий“ - село Морава, СУ "Димитър Благоев“, СУ "Николай Катранов“, СУ "Цветан Радославов“, ПДТГ "Димитър Хадживасилев“ и СПГ "Алеко Константинов“.

Резултатите от надпреварата ще бъдат публикувани  на страницата на Община Свищов и отдел "Образование“

На 1-и март в Свищов наградиха победителите от конкурса за рисунка, мартеница и мартенско пано. Отличията на победителите бяха връчени официално в къща музей "Алеко Константинов“ от зам.-кмета д-р Анелия Димитрова, директора на дирекция "Култура и културно наследство“ Росен Маринов и началника на отдел "Образование“ Румяна Кузева.

Инициативата за поредна година се радва на голям интерес. 294 предложения постъпиха от цялата страна, като най-голям бе броят на участниците от Свищовска община, следвани от Търговище, Велинград, село Стоян Михайловски в община Нови Пазар, Кърджали и много други. Най-многобройни са творбите в раздел "Мартенско пано“ – 118. Броят на участниците в категория "Рисунка“ е 117, а в категория "Мартеница“ се състезаваха 59 предложения. В изброените категории бяха връчени награди за първо, второ и трето място, а също така специална и поощрителни награди.