Състезание по планинско колоездене в дисциплина Крос кънтри маратон ще се проведе в Сливен на 7 май-неделя. Проявата се организира от Колоездачен клуб "Блу Рокс", със съдействието на Община Сливен. Целта на състезанието е да популяризира колоезденето в града и да привлече повече деца и възрастни към практикуване на колоездачния спорт.

Стартът за всички категории ще бъде даден на 7 май-неделя, в 10 часа на паркинга зад Спортна зала "Асеновец“. В състезанието могат участват лицензирани състезатели, както и без лицензи за категориите "Хоби“.

Всички участници в категория "Хоби“ трябва да подпишат "Декларация за информирано съгласие" при вземане на стартов номер, както и да се запознат и спазват наредбите и правилниците на федерацията по колоездене. Всички участници е задължително да имат валидна застраховка, която покрива деня на състезанието.

"Освен страхотни трасета, сме подготвили и също толкова щедри награди. За тези от вас, които нямат интерес към класирането, остава "утешението" след завършване и почерпка, любезно предоставена ни и приготвена на място скара и студена бира. За всички участници с лицензи, това ще е чудесна тренировка за ДЛОШ XCM, който ще се проведе следващата седмица след нашето състезание в Казанлък“, казват организаторите от Колоездачен клуб "Блу Рокс".

Повече за програмата, трасетата, други изисквания и регистрация за състезанието, вижте тук: https://tracksport.live/e/xcm-sliven-rocks-2023https://tracksport.live/e/xcm-sliven-rocks-2023