ково със съдействието на Община Кирково под надслов "Ваканция, здравей! Да играем безопасно!“, се проведе на 6 юни 2024 г. в село Кирково. Участваха 41 велосипедисти от 7 училища на територията на общината. Целта на превърналата се в традиция проява е в условията на надпревара децата да усъвършенстват уменията си в управлението на велосипед, да се фокусират върху правилата за движението и да осмислят, че познаването и спазването им е важно за личната безопасност. В първия етап състезателите решиха тест от 20 въпроса, свързани с правилата за движение по пътищата и показаха отлична теоретична подготовка. Във втория етап велосипедистите демонстрираха майсторко колоездене при заобикаляне на конуси, пренасяне на чаша с вода, движение през тесни тунели и улей, хвърляне на малка топка в цел, извършване на маневри пред пешеходна пътека.

След оспорвана битка на първо място се класира отборът на СУ "Отец Паисий“ в село Кирково, второ място заеха състезателите от ОУ “Васил Левски" в село Тихомир, а трето място СУ "Христо Ботев“ в село Чорбаджийско.

Победителите бяха отличени с купи, медали и предметни награди, а всички участници в състезанието получиха шапки и тениски с надписи "Спортувай активно!“.