Със създаване на училищна гора стартира Седмицата на гората . Това съобщи за "Фокус“ инж. Здравчо Тодоров, директор на Регионална дирекция по горите – Кюстендил. Събитието е част от програмата, посветена на празника на лесовъдите и хората, посветили живота си на зеленото богатство на България. Училищната гора беше създадена в западния парк на град Перник, заедно с възпитаници на Основно училище "Свети Иван Рилски“.

На 4 април р град Радомир ще се засаждат фиданки, ще има стрелба с лък за учениците, както и открит урок за противопожарните мероприятия в горите. Програмата продължава в Дупница, където ще се проведе урок по горска педагогика. Ден по-късно в града ще се състои Ден на отворените врати. Предвидено е и награждаване на участници от Дупница в конкурса "Обичам гората и нейните обитатели“. На 5 април в землището на село Ломница ще се проведат урок по горска педагогика и традиционно залесяване.

На 6 април в Перник ще се състои Ден на отворените врати, а на 7 април в Кюстендил ще има награждаване на учениците, отличени в конкурса за детска рисунка.

На 10 април на територията на ваканционното селище в село Смоличано ще се проведе залесяване, както и открит  урок за децата.

Венцеслав ИЛЧЕВ