Три училища в Свищов ще се радват на обновена спортна инфраструктура. Средствата в размер на малко над 786 хиляди лева са отпуснати по програма на Министерство на образованието, предаде кореспондент на "Фокус“.

Проектите са изготвени съвместно между Община Свищов и ръководствата на образователните институции в града и са на обща стойност 786 500 лева.

В списъка на одобрените училища по Модули 1 и 2 – Етап 1, за безвъзмездно финансиране по програмата е Средно училище "Цветан Радославов“, на което предстои основен ремонт на физкултурен салон, който ще възлиза на стойност 491 500 лв.

Реконструкция престои и в Средно училище "Димитър Благоев“, където с 200 хиляди лева ще бъде направена изцяло нова площадка, както и в Свищовска професионална гимназия "Алеко Константинов“, на която ще бъде извършен основен ремонт на съществуваща спортна площадка, с безвъзмездно финансиране в размер на 95 000 лева.

С обновяването на спортната инфраструктура в трите свищовски училища, ще бъде осигурена качествена, безопасна и здравословна среда за спорт и забавления на всичките 1355 ученици, посещаващи трите образователни институции.