180 хиляди лева получава Община Свищов за повишаване компетентността на служителите си, предаде кореспондент на "Фокус“. От местната администрация в крайдунавския град уточняват, че са одобрени за реализацията на проектното предложение "Повишаване компетенциите на общинска администрация - Свищов за ефективно и ефикасно изпълнение на ПРР“.

Дейностите са насочени към осигуряване на подкрепа за Община Свищов за ефективно и ефикасно изпълнение на Програма "Развитие на регионите“ 2021 – 2027 година, както и подобряване на професионалната компетентност на служителите в администрацията за по-ефективно и ефикасно изпълнение на задълженията им в областта на управлението на проекти, финансирани с Европейски средства.

Предвидени са обучения, насочени към осигуряване на систематизирани познания за разработване, управление и отчитане на проекти, финансирани в новия програмен период 2021-2027 година. Предвидено е също така и обмяна на опит, идентифициране и трансфер на добри практики с други общини - бенефициенти по ОПРР.

Общият размер на одобрените разходи за изпълнение на проекта възлизат на 180 000 лева и са изцяло безвъзмездната финансова помощ.