На свое заседание Областният съвет за намаляване на риска от бедствия съгласува единодушно Областния план за защита при бедствия на област Кюстендил, съобщиха от пресцентъра на Областна администрация – Кюстендил. Заседанието бе свикано от инж. Александър Пандурски, който е и председателстващ на Областния съвет. Участие взеха неговият заместник Валентина Караганова, главният секретар Гергана Михайлова, представители на общински администрации и различни институции от областта.

"Искам да благодаря на всички, които положиха максимални усилия, за да може Планът да бъде критично оценен и приет. Специални благодарности на служителите на "Пожарна безопасност и защита на населението“. Знаете каква е обстановката в света и каква е ситуацията у нас, затова е необходимо с изключителна сериозност и отговорност да подхождаме към всички тези опасности, които ни грозят – не само от природата, но и от възможното въздействие на други фактори“, заяви инж. Александър Пандурски при откриване на заседанието.

Представители на РДПБЗН и секретарят на Областния съвет представиха пред присъстващите актуализирания проект на Плана за защита при бедствия. Той бе съгласуван единодушно от членовете на Съвета.

По втора точка от дневния ред зам.-кметът на Кочериново Емил Атанасов представи проекта на Общинската програма за намаляване на риска от бедствия на Община Кочериново, който също бе съгласуван по време на заседанието.