Районната прокуратура във Велико Търново предаде на съд пияния полицай, който блъсна колата на майка с дете на светофар във Велико Търново. От съдебната институция в старата столица уточняват за "Фокус“, че са внесли обвинителен акт срещу И. А.

Обвинението срещу него е за това, че на 16 април, на кръстовището на ул. "Елин Пелин“ и бул. "България“, управайки лек автомобил марка "Рено“, модел " Лагуна“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 1,2 на хиляда, а именно 2,31 на хиляда, установено с химична проба.

В хода на разследването е установено, че обвиняемият е служител на Районно управление – Велико Търново. След края на работното си време посетил игрална зала във Велико Търново, където употребил алкохол. Въпреки това, след като напуснал заведението, около 20:27 часа, се качил в семейния си автомобил и започнал да шофира. На кръстовището на ул. "Елин Пелин“ и бул. "България“ се блъснал в лек автомобил "Ауди“, който бил спрял на кръстовището, за да изчака червен сигнал на светофар.

Свидетелството за управление на моторно превозно средство на обвиняемия е иззето на още на 16 април по административен ред.

Лекият автомобил е оценен и приобщен по делото, като е отнет в полза на държавата, но само на половина, защото собствеността му е семейна.

Обвиняемият е с взета мярка за неотклонение подписка.

Предстои насрочване на дата за разглеждане на делото от съда.