22-годишен мъж е задържан за трафик на нелегални мигранти на територията на Великотърновска област. Става въпрос за случай от началото на юни, за който "Фокус" ви информира. Младият трафикант е в ареста по настояване на Районната прокуратура в старата столица. 

З. М. е привлечен в качеството на обвиняем за това, че на 5 юни в гр. Килифарево, като извършител, в съучастие с Д. С., Р. Т. - помагач и И.И. - съизвършители, с цел да набави за себе си имотна облага, противозаконно подпомогнал група чужденци - единадесет лица, пет от които непълнолетни, всичките без документи, да преминат в страната в нарушение на закона. Деянието е извършено чрез използване на две коли - "Крайслер 300Ц“ и "Форд Галакси“, и е било съпроводено с неподчинение спрямо орган на властта – въпреки подадения с полицейски автомобил звуков и светлинен сигнал от полицейските служители при РУ – Велико Търново.

Преценено е, че от събраните до момента доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието на лицето, наличието на опасност да се укрие и да извърши друго престъпление, поради което Районна прокуратура - Велико Търново е внесла в Районен съд-Велико Търново искане за вземане на мярка за неотклонение "Задържане под стража“.

На 7 юни с определение на Районен съд - Велико Търново, обвиняемият З. М. е задържан с определение на съда.

Разследването по делото продължава под наблюдението на Районна прокуратура-Велико Търново.