По досъдебно производство на Районна прокуратура–Пловдив е осъдена В.С., на 41 г.. Тя е призната за виновна за това, че на 10.04.2021 г. в с. Бенковски, обл. Пловдив, е управлявал моторно превозно средство – лек автомобил, марка "Пежо“, с концентрация на алкохол в кръвта, а именно 1,62 на хиляда, установено по надлежния ред с химическа експертиза, като деянието е извършено в изпитателни срок на предходно осъждане за същото престъпление  през 2019 г. – престъпление по чл. 343б ал.2 вр чл. 54 от Наказателния кодекс.

На В.С. е наложено наказание от 1 година лишаване от свобода при първоначален "общ“ режим и глоба в размер на 500 лева, както и лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 2 години. Присъдата на Районен съд–Пловдив е потвърдена от Окръжен съд–Пловдив и е влязло в сила.

В.С. ще изтърпи отделно и изцяло и наказание от 8 месеца лишаване от свобода, което й е било наложено за същото деяние с присъда от 2019 г., тъй като е извършила настоящото престъпление в изпитателния срок на предходно осъждане.

На 10 април 2021 г. В.С. е била спряна за проверка от полицейски патрул в с. Бенковски. Там е била тествана за алкохол с техническо средство, което е отчело положителен резултат и е дала кръв за изследване чрез химическа експертиза. Установено е, че тя е шофирала с концентрация на алкохол в кръвта от 1,62 промила.