Съдът в Кюстендил отложи делото за екстрадиция на бивш кандидат-кмет от Дупница, предаде репортер на "Фокус“. Делото е образувано срещу Методи Захаринов въз основа на издадена Европейска заповед за арест от Република Гърция. Тричленен състав на Кюстендилски окръжен съд уважи частично поисканите в днешно съдебно заседание нови доказателства във връзка с производството.

Съдът определи да бъде изискан препис от съдебното решение на 5- членния състав на Апелативен съд – град Солун, с което на Захаринов е наложено наказание "лишаване от свобода“ за срок от 6 години, както и информация от издаващия заповедта за арест орган, за това - на какво правно основание наказателното производство е протекло в отсъствието на Методи Захаринов и по какъв начин той е бил уведомен за него. Окръжен съд – Кюстендил отхвърли искането на защитата, от гръцките власти да бъде изискана гаранция за повторно преразглеждане на делото.

"Тази информация е наложителна. Как е уведомен, как е протекло там производството, самото решение на съда. Има основание да се откаже изпълнението на заповедта, но нека дойдат документите“, каза адвокат Илиян Найденов, защитник на Захаринов.