Съдиите и съдебните служители от Районен съд – Дупница подкрепиха благотворителната кампания “Мартеница с кауза", организирана от Сдружение “близо ДО ТЕБ". Това съобщиха от пресцентъра на Окръжен съд – Кюстендил. Целта е да бъдат подпомогнати талантливи деца от община Дупница, като се заплатят едногодишните им такси за посещения в школи по изкуства или спортни клубове.

Със събраните средства ще бъде дадена възможност на 9 деца, от 1 до 6 клас, по едно дете от всяко от основните училища на територията на общината, да развие таланта си. Партньори на инициативата са училища и читалища на територията на община Дупница, които изработват мартениците с кауза.

"Купувайки си мартеница, вие помагате на едно дете да сбъдне мечтата си – да рисува, да пее, да танцува, да спортува. Вярваме, че заедно ще успеем да сме полезни на даровити деца от общината, като насърчим и обезпечим развитието на талантите им“, разказваха на съдиите и съдебните служители от Районен съд - Дупница организаторите Маргарита Петрова и Изабела Соколова от Сдружение "близо ДО ТЕБ“. Те благодариха за подкрепата на председателя на РС – Дупница, съдия Иван Димитров и за съпричастността на всички съдии и съдебни служители.

Кутия за дарения, в подкрепа на благотворителната кампания "Мартеница с кауза“ е поставена във фоайето на Съдебната палата в Дупница.