Окръжният съд в Пловдив разглежда мярката на обвинения в убийството в пловдивската "Харман махала" на 19 срещу 20 февруари, предаде репортер на "Фокус".

Обвиняем е 48-годишният Амед, който е наръгал смъртоносно опонента си Смаил след скандал за 20 лева. Амед е задържан три дни по-късно след мащабна издивартелна операция.

Конфликтът между двамата мъже възникнал след пиянски запой в заведение на 19 срещу 20 февруари. Пред трима свидетели Смаил нанесъл два удара на Амед и го изгонил от заведението. След около 10 минути Смаил се върнал, като носел със себе си кухненски нож с дълго острие. Започнал да обижда Амед, двамата се сборичкали, а свидетелите се уплашили и избягали от заведението. Амед наръгал с ножа няколко пъти Смаил, който по-късно починал на място от голяма кръвозагуба. Подаден е сигнал на телефон 112 и веднага пристигнали полицейски и медицински екипи. Амед избягал и се укривал в изоставена постройка. На 23 февруари е установено местоположението му от служителите на МВР и е заловен.

Убитият Смаил е работел в Германия и се върнал в Пловдив временно. Извършителят Амед има 22 криминалистични регистрации, три пъти е осъждан, като последният път е през 2002 г. След извършване на убийството той взел телефона на пострадалия и го оставил в заложна къща, а получените пари проиграл на хазарт. Взел и часовника му.

Обвинението е извършено престъпление по член 115 от НК, за което законът предвижда лишаване от свобода от 10 до 20 години.