23-годишния Денислав Борисов  от СДВР, хванат на магистрала "Тракия" да превозва 31 нелегални мигранти, остава за постоянно в ареста, предаде репортер на Агенция "Фокус". Това решиха в Районен съд Пловдив преди минути.

"Изкушението да получи бързи пари не е подминало млад човек като Денислав. Признава изцяло вината си и искрено съжалява за стореното. Съдействал е и за отключване на двата си телефона. Това става само с негов пръстов отпечатък. Няма къде да се укрие. С помощта на т.нар. електронни гривни няма как да напусне дома си, без това да се установи от съответните органи.

Защо са се укрива, след като го очаква условна присъда? Вече е загубил работата си - вече тече дисциплинарно производство срещу него. Животът му така или иначе вече е променен коренно. Той вече получи наказание заради медийното отразяване на случая. Това неминуемо ще се отрази на бъдещите му контакти.

Моите предположения за мотивите му са галопиращата инфлация и изключително недостойното заплащане. В системата на МВР, както и в другите държавни структури заплатите не могат да бъдат достатъчни за задоволяване нуждите на един млад човек. Това не го оправдава, но би могло да бъде основният мотив за бързи пари", обясни адвокат Надежда Римпева, която защитава обвиняемия.