Новите и свежи явления в съвременното изкуство ще се вплетат в традиционните щрихи на улица “Търговска" и Етнографски комплекс "Софроний Врачански" във Враца по време на новия градски фестивал Open Vratsa. Това каза за радио "Фокус“ Христо Христов от туристическата платформа Open Vratsa.

"Идеята на фестивала е да съчетаем древното и модерното в един приятен микс и по този начин да привлечем много от младите хора в България и гости на града. Да насочим вниманието към Враца като туристическа дестинация, защото има много какво да предложим и покажем“, заяви Христо Христов. Той уточни, че програмата от събития включва концерти, спектакли и експериментално кино, цирков уоркшоп за деца, арт-базар, ди джей сцена, творчески работилници, литературни четения, дегустации на  улична храна и други.

Организатори на Open Vratsa са създателите на проекта Vola open air - емблематичният музикален фестивал, който приобщи Враца към фестивалните събития в страната, привличайки едни от най-интригуващите български и чуждестранни артисти, а екипът на туристическата платформа Open Vratsa са техни партньори.

Пилотното издание на фестивала Open Vratsa ще се проведе на 29 и 30 октомври. Събитието се осъществява с подкрепата на Национален фонд “Култура" и Обществен дарителски фонд за Враца и община Враца.

Росица ВАЛЕНТИНОВА