Общински институт "Старинен Пловдив“ и Фондация "Български архитектурен модернизъм“ имат удоволствието да поканят гражданите и гостите на Пловдив на поредното събитие, свързано с отбелязване на 130 години от рождението на арх. Христо Пеев. 

На 21 април (петък) в 18:00 ч. пред НУМТИ "Добрин Петков" (ул. "Кръстю Пастухов" №8) започва  втората обиколка на сградите на арх. Пеев. Този път на фокус ще са неговите най-модерни проекти за къщи, обществени сгради, както и част от апартаментите, които е създал. Събитието е безплатно и без нужда от предварително записване.

Припомняме, че Общински институт "Старинен Пловдив“, Фондация "Български архитектурен модернизъм“, в партньорство с Държавен архив - Пловдив и Народна библиотека "Иван Вазов“- Пловдив подготвиха поредица от събития през месец април, посветени на 130 години от рождението на големия пловдивски архитект и изследовател Христо Пеев.

Сред тях са архитектурни обиколки на сгради, проектирани от арх. Христо Пеев, беседа, посветена на живота и делото му и две изложби. Първата изложба все още може да разгледате на Римски стадион, а втората, която предстои  съдържа десетки архивни документи и снимки, авторски рисунки, проекти и много други автентични материали. Тя ще бъде открита на 28 април, 18:00 часа, в Данчова къща на ул. "Арх. Христо Пеев“ №2А.